Fritidsaktiviteter

Nedanstående organisationer presenterar sin verksamhet med start kl. 11:45 i hörsalen. Var och en kommer att hålla en kort presentation, följt av publikens frågor, innan nästa organisation tar vid.

Tekniska museet
Tekniska museet är mycket mer än bara utställningar. Hör mer om labbar och andra aktiviteter som museet arrangerar för barn och ungdomar. Hemsida

CoderDojo
CoderDojo är en irländsk, global och ideell rörelse med klubbar för barn och ungdomar som vill lära sig att programmera.

Ni som vill lära er att skapa med datorn är varmt välkomna!

Det kan vara webbsidor, dataspel, appar och mycket mer.

Det är gratis att komma till CoderDojo och du behöver inte kunna programmera i förväg. CoderDojo använder bara open source mjukvara och är alltid gratis. Vi har en regel: be cool! ?

Just nu fokuserar vi mest på Code.org och Scratch men det finns möjligheter att även prova på andra programmeringsspråk. Hemsida

Brainpool
Brainpool är en medlemsklubb för särskilt begåvade unga, 13-19 år. En plattform för att mötas, få inspiration, tänka fritt och utveckla sin fulla potential tillsammans med visionära företag. Vill uppmuntra den unika förmågan att se och förstå komplexa sammanhang, starka intresseområden, intresset för vårt samhälle och lyfta fram våra olikheter. Vi tror på framtidens talanger och bygger spännande relationer med arbetsmarknaden.

Brainpool möter ”goda förebilder” som skapat sitt eget utrymme för kunskap och sin egen väg i samhället. Bland annat en föreläsningsserie på Handelshögskolan i Stockholm med Micael Dahlén som värd. Vi besöker också olika företag som berättar om sin verksamhet och olika yrkesroller. Brainpool förmedlar också biljetter till och besöker gemensamt olika event inom affärsvärlden som visar olika möjligheter och inspirerar i yrkeslivet. Facebooksida

FIA
FIA är en grupp för tjejer i ca-åldern 10-14 som ses ca en gång/månad med olika teman varje gång, med den gemensamma nämnaren att de ska stärka tron på sina egna resurser och personligheter. Kontakt: fiatweens@gmail.com

Matematiksällskapet och Mattekollo
Föreningens syfte är att främja unga matematikintresserade genom att hjälpa dem vidareutveckla sina matematiska förmågor, främst genom sociala evenemang. Matematiksällskapets hemsida Mattekollos hemsida

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *