Träffar

image

Inom Filurum och Mensa GCP anordnas regelbundet lekträffar, tonårsfikor, föräldraluncher, museiträffar m.m. Träffarna är informella i sin karaktär och vilken medlem som helst kan ta initiativ till en aktivitet, vilket vanligtvis sker i gruppernas slutna Facebook-grupper. Prata med informatörerna under dagen om du vill veta mer.

Många unga märker genom dessa möten att de är långt ifrån så ensamma som de tror med sina tankar och sätt att fungera. Många som tidigare har trott sig vara blyga eller introverta upptäcker att det ändå varit något som saknats, när det plötsligt visar sig att andra kan vara på samma ”våglängd”. Som förälder märker man också ofta hur ens barn blommar upp av att få interagera med andra som har ett liknande avancerat tänkande men samtidigt är just barn.

Under Brainchild på tekniska museet har vi tre organiserade träffar, där en värd tar emot, ger lite kort information, delar ut klistermärken till de som inte har och är med en stund i början.

11:30 Lekträff (samling vid starten av MegaMinds hinderbana)
12:45 Tweenie-träff (samling vid synapserna, vid ingången till MegaMind)
12:45 Tonårsfika (samling vid Centralen-cafét, vid ingången till MegaMind)

Som deltagare får du en diskret klisterlapp (fråga en funktionär) som gör att du och andra deltagare kan känna igen varandra utanför föreläsningssalen. Vi vill uppmana alla våra besökare att våga prata med varandra även utanför de organiserade träffarna – du kommer inte vara blygast och att ni båda är här visar att ni har något gemensamt att diskutera.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *