Fritidsaktiviteter

tikubkas2pxlvg4yrx78 (1)Nedanstående organisationer presenterar sin verksamhet med start kl. 12 i hörsalen. Var och en kommer att hålla en kort presentation, följt av publikens frågor, innan nästa organisation tar vid.

Tekniska museet
Tekniska museet är mycket mer än bara utställningar. Hör mer om labbar och andra aktiviteter som museet arrangerar för barn och ungdomar. Hemsida

Förbundet Unga Forskare
Förbundet Unga Forskare finns för att utveckla ungas intresse för naturvetenskap och teknik, och har en mängd olika verksamheter och möjligheter för just dig att utveckla ditt intresse både på nationell och lokal nivå – vetenskapstävlingar, sommarforskarskola, Stockholm International Youth Science Seminar (SIYSS) m.m. Hemsida

Missa inte utställningen Unga Forskare, med finalbidrag från gymnasieelever från hela landet, på Tekniska museet 4-5e april.

Finn upp
Finn upp är Sveriges största uppfinnartävling för ungdomar mellan 12-15 år. Finn upp vill inspirera unga människor att använda sin kreativa förmåga, att lösa problem och att komma på nya idéer. Syftet är att öka det kreativa klimatet i skolan och att inspirera en ny generation innovatörer och entreprenörer.

Man kan skicka in ett eller flera förslag till uppfinningar, idéer till hur man kan lösa problem eller andra idéer till saker som gör livet lättare eller roligare. Det kan vara helt nya saker eller förbättringar av sådant som redan finns. Alla idéer är välkomna! Du kan tävla själv eller varför inte tillsammans med dina vänner. Hemsida

CoderDojo
CoderDojo är en irländsk, global och ideell rörelse med klubbar för barn och ungdomar som vill lära sig att programmera.

Ni som vill lära er att skapa med datorn är varmt välkomna!

Det kan vara webbsidor, dataspel, appar och mycket mer.

Det är gratis att komma till CoderDojo och du behöver inte kunna programmera i förväg. CoderDojo använder bara open source mjukvara och är alltid gratis. Vi har en regel: be cool! 🙂

Just nu fokuserar vi mest på Code.org och Scratch men det finns möjligheter att även prova på andra programmeringsspråk. Hemsida

Matematiksällskapet
Matematiksällskapet är en ideell förening som syftar till att hjälpa matematikintresserade barn och unga från hela landet att utveckla sin förmåga och sitt intresse, främst genom att tillhandahålla sociala evenemang med fokus på intressant matematik. Vi har knappt ett år efter vårt grundande över 100 medlemmar i alla åldrar och har anordnat flera lyckade evenemang hittills, bland annat en helgkurs i kryptografi och Mattekollo 2015, ett tio dagar långt dagkollo i Uppsala sommaren 2015.

I år tar vi konceptet Mattekollo till nästa nivå! Mattekollo 2016 kommer vara ett ”riktigt” kollo där 40 deltagare i årskurs 6-8 bor tillsammans på Lillerudsgymnasiet utanför Karlstad och under 10 dagar får chansen att umgås med likasinnade och lära sig massa spännande och annorlunda matematik och programmering. På förmiddagarna hålls lektioner i bland annat kombinatorik, logik, talteori och algoritmer, och på eftermiddagarna anordnas olika fritidsaktiviteter, ofta med kluriga eller matematiska inslag. Mattekollo 2016 är en chans för begåvade elever att utmanas och utvecklas på ett sätt som inte är möjligt i skolan, men är framför allt en chans att träffa nya vänner och vuxna förebilder som delar samma intressen! Hemsida

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *