Brainchild är ett event för särskilt begåvade unga och deras anhöriga, där du kan lära känna andra med samma våglängd och få större självinsikt och användbara verktyg för att hantera några av de utmaningar som kommer med ett sätt att tänka som inte följer standardmallen.

Vanligt hos särskilt begåvade barn är att de lär sig ovanligt snabbt, lätt blir uttråkade av repetition och tänker intensivt. De som inte får stimulans på rätt nivå kan bli inåtvända eller stökiga. Lika gärna som att vara bäst i klassen kan de därför vara skoltrötta hemmasittare eller få en felaktig bokstavsdiagnos.

Uppdateringar publiceras löpande på denna hemsida, där du även hittar länkar till mer information om särbegåvning (särskild begåvning). Vi vill att en stimulerande vardag och gemenskap ska vara tillgänglig för alla unga, även de som inte är ”lagom”.

Varmt välkommen till Brainchild!

P.S.
Du är precis lika välkommen även om du än så länge bara har en magkänsla eller misstanke om särbegåvning, t.ex. p.g.a. upplevt annorlundaskap eller att (för)skolan inte upplevs som stimulerande.

 

Poster_160311

 

4 reaktion på “Välkommen till Brainchild 2016!

   1. Markus Persson

    Och hur ska ni upptäcka ett överväldigande intresse om man inte kan meddela det på något entydigt sätt?

    Svara
    1. Admin

     Eftersom alla arbetar ideellt med detta event så måste vi tyvärr prioritera i administrationen. Anmäl gärna om du tänkt komma i vårt öppna Facebook-evenemang (uppmaning ligger nu också på hemsidans förstasida). Givetvis har inte alla Facebook och inte heller alla de som har det kommer att anmäla sig där med mindre än att det görs obligatoriskt för att delta, men det ger en indikation. Vi vill inte i onödan kräva föranmälan eftersom det riskerar att avskräcka från spontanbesök och dessutom tar administrativ tid och funktionärstid på plats – tid som kan göra större nytta på andra områden.

     Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *